Voertuiggegevens achterhalen met een Ford kenteken check

Ford LogoWil je meer te weten komen over een auto? Dan kun je een kenteken check uitvoeren om specifieke voertuiggegevens te verzamelen. Dit kan interessant zijn als je een mooie auto hebt gezien waarover je uit nieuwsgierigheid meer wil weten, maar ook zeker als je een auto wil kopen.

De kenteken check: een korte introductie

Een kenteken check is een tool die je gebruikt om voertuiggegevens van een bepaalde wagen te verzamelen. Je vult het kenteken van de auto in kwestie in, je verstuurt jouw aanvraag en de online tool raadpleegt de database van de RDW om alle voertuiggegevens bij dit specifieke kenteken te verzamelen. Op deze manier weet je niet alleen zeker dat je alle beschikbare gegevens krijgt, maar ook dat je betrouwbare gegevens uit de database van een officiële instantie verzamelt.

 

De resultaten van een kenteken check

Je kunt veel informatie verzamelen door een kenteken check uit te voeren. Na het intypen van het kenteken van de Ford die jij wil controleren, kun je onder andere de volgende gegevens inzien:

  • Het model van de auto.
  • De leeftijd van de auto.
  • Het aantal vorige eigenaren van de auto.
  • De schadehistorie van de auto.
  • De waarde van de auto.

Kenteken

Ook kun je achterhalen of de huidige tellerstand logisch is, waarbij wordt gekeken naar de laatst genoteerde tellerstand in de database van de RDW. Is de tellerstand niet logisch, dan is er grote kans op tellerstandfraude.

 

De kosten van een kenteken check

Sommige voertuiggegevens kun je gratis raadplegen door een kenteken check te doen en voor andere gegevens moet je wel betalen. Het gaat nooit om hoge kosten, maar altijd om een kleine vergoeding die door de online tool meteen aan de RDW betaald wordt.

 

You may also like

Ford Mondeo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *