Ford Mondeo Modellen

Maak kennis met de verschillende Ford Mondeo modellen

Ford Logo
De Ford Mondeo is van oorsprong een middenklasse auto die door de Europese tak van het Amerikaanse autobedrijf Ford geproduceerd is. De auto werd in het jaar 1993 op de markt gebracht als opvolger van de Ford Sierra en kreeg de naam ‘Mondeo’ om het imago van een wereldauto te creëren. Inmiddels zijn er vier generaties van de Ford Mondeo op de markt gebracht, die ieder weer specifieke modellen van de Ford Mondeo bevatten.

De modellen van de eerste generatie Ford Mondeo

Ford Mondeo MK1

De eerste generatie Ford Mondeo begon met de Ford Sierra in Europa, de Ford Telstar in Azië en de Ford Tempo en de Mercury Topaz in Noord-Amerika. Per land werden er verschillende wagens geïntroduceerd, allemaal tussen 1993 en 1996.

 

 

 

 

De modellen van de tweede generatie Ford Mondeo

EnFord Mondeo Miragekele jaren later werden er meerdere uitvoeringen van de Ford Mondeo geïntroduceerd, waaronder de Mirage, CLX, GLX, Business Edition, GT en Ghia. Deze uitvoeringen vallen onder de tweede generatie van de Ford Mondeo.

 

 

De modellen van de derde generatie Ford Mondeo

Ford Mondeo PlatinumDe derde generatie Ford Mondeo kende iets minder verschillende uitvoeringen, maar er werden wel 1,4 miljoen exemplaren van deze generatie Ford Mondeo verkocht. De populairste uitvoering van de tweede generatie Ford Mondeo was de Platinum uitvoering, die in 2005 geïntroduceerd werd in afwachting van de vierde generatie Ford Mondeo.

 

De modellen van de vierde generatie Ford Mondeo

Ford Mondeo Titanium

De vierde generatie Ford Mondeo werd niet lang na het introduceren van de Platinum uitvoering op de markt gebracht. Onder deze generatie Mondeo auto’s vallen de uitvoeringen Trend, Econetic, Ghia en Titanium. Alle wagens zijn in de jaren 2007 tot en met 2013 geproduceerd.